Всеки собственик в градината си иска да получи ранна и печеливша реколта. За това те обикновено използват различни техники на отглеждане или купуват специални сортове. Доматите също са в голямо търсене и узряват много рано. В крайна сметка ранната зрялост на доматите е огромното им предимство сред другите зеленчуци.

Животновъдите са успели да отглеждат ранни видове домати за ниски и високи растения, а също така е възможно да ги отглеждате на закрито или на открито.

Ранни сортове за открит терен

 Тези сортове домати ще позволят събирането на реколтата в средата на юни и при подходящи грижи дават плодове няколко пъти на сезон. Основната разлика между засаждането им е периодът, който се различава от обичайния с 14 дни.

Продуктивни и популярни сортове

  • Алфа

Този сорт е идеален за отглеждане на открито и на закрито. Плодовете узряват през юни и са с червен цвят. Те са сочни и средни. Идеален за консервация.

  • Експлозия

Основните предимства са студоустойчивост, имунитет към късна болест и ранна зрялост. Плодът е със среден размер и червен цвят. Подходящ за приготвяне на салати или консервиране на доматен сок.

  • Джина

Тези растения са много толерантни към суша и имунизирани срещу фузариум. Плододаване няколко пъти на сезон; плодове от оранжев или червен цвят, имат лека месест. Продуктът е универсален за употреба.

  • Бял пълнеж

Отличен продукт за дълги разстояния. Растението е устойчиво на различни видове гъбични заболявания. Плодовете обикновено са средни по размер и червени на цвят.

  • Дамски пръсти

Ранно узрели домати, които се отглеждат специално за консервация. Плодовете се съхраняват перфектно дълго време, подходящи за транспортиране. Особеността е компактна удължена форма и необичаен вкус.

Ранни сортове, предназначени за оранжерии

Възможността за засаждане на домати на закрито е наистина голямо предимство. В крайна сметка човек може да създаде изкуствени условия, които са толкова необходими за по-доброто узряване на всякакъв вид растения.

Ранно узряващи домати

                              

  • Познан

Животновъдите са създали този сорт специално за вътрешна земя. Те имат задължително изискване за узряване - това е жартиера. Жълти домати, които се оценяват с отличната си сочност.

  • Хранене

Има устойчивост на стрес, не изисква специални температурни условия. Плодовете са червени, малки, дълготрайни. Използват се главно за приготвяне на салати.

  • Патица мандарина

Стойността на тези продукти е устойчивост на суша. Растението е високо и затова изисква жартиера. Те обикновено дават огромен добив, който се използва универсално.

  • гатанка

Растението покълва от семена, има джудже форма. Високият добив не зависи от времето и времето при засаждането. Повишено търсене поради отличен вкус при ецване на плодове.

В момента животновъдите са изобретили повече от 100 вида различни ранно узряващи домати. Всеки сорт има някакво нарастващо предимство, но всички имат огромна производителност и желан вкус.

За да съберете добра реколта през юни, имате нужда от качествени грижи и своевременно поливане на растенията.